Thijs Visser Trombonist

Home Biografie Media Contact


Thijs (1986) begon met muziek maken toen hij 8 jaar oud was. Zijn ouders beheerden het instrumentarium van de vereniging, waardoor hij veel instrumenten kon uitproberen. Na verloop van tijd koos hij voor de trombone.

Op 9-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste muzieklessen van tubaïst Theo Jansen, dirigent van fanfare Kunst Na Arbeid uit Purmerend. Sinds 1997 is Thijs vast lid bij dit orkest en dirigeert sinds 2010 het jeugdorkest KleinKunst.
Verder is hij lid van de volgende orkesten:

-2005: Het Frysk Fanfare Orkest o.l.v Jouke Hoekstra (FFO). Dit orkest geeft veel concerten ter promotie van fanfaremuziek, zowel in binnen- als in buitenland. Het orkest reist veel en organiseert ongeveer eens in de twee jaar een buitenlandse tournee. Hij is met dit orkest op tournee naar o.a. Belgie, Luxemburg, Portugal en Amerika geweest. In Amerika (Cincinnati) nam het FFO op uitnodiging deel aan de prestigieuze WASBE Conference, een muziekfestival voor de 15 beste Blaasorkesten ter wereld. Ook brengt het FFO elk jaar een CD uit.

-2010: Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. Danny Oosterman (NJFO). Het NJFO wordt gezien als een van de beste fanfareorkesten van Nederland. Thijs speelt sinds augustus 2010, na een selectieprocedure, in het NJFO. A.s. juli zal dit orkest op tournee naar Estland, Letland en Finland gaan. Ook dit orkest neemt regelmatig CD’s op.
Thijs studeert sinds september 2009 trombone aan het Utrechts Conservatorium. Hij krijgt zijn hoofdvaklessen van Albert Zuijderduin, bastrombonist van het Residentie Orkest. Naast de veelzijdige schoolprojecten (klassiek, maar ook jazz) en de bigband van het conservatorium speelt hij in een koperkwintet dat door hemzelf en medestudenten in april 2010 is opgericht.